Åsikt ~ Daglig skötsel

Den åh så mysiga dagliga skötseln.
Om man måste komma på nåt positivt, så gör den dagliga skötseln spelet mer realistiskt. Om inte hästen får mat blir den ledsen - det händer IRL också.
 
Hästens dagliga behov av mat, vatten, ryktning och hovkratsning
 
Men det finns negativa punkter.
För det första är det jobbigt att behöva logga in varje dag för att ens häst ska prestera på toppnivå. På dagar då man är upptagen nästan hela dagen (som på onsdagar för mig) blir det jobbigt att behöva stressa över att man fortfarande måste hinna in och sköta om hästkrakarna. Eller om man är på semester. Då behöver man betala för stallhjälp, men det är inte så många problem med det. Om man inte är pank på sc, som jag är. Jag ska till Göteborg i helgen och har bara 3 SC! Probleeeem!
Och sen har vi icke-SR också, vart ska de trolla fram SC från? De får överge sina glada hästar och komma tillbaka till en skock med ledsna istället.
För det andra kostar det sjukt mycket för dem som har många hästar. Jag har bara fyra och behöver betala 200 JS, och jag tycker redan att det är dyrt. Men de som har 10 stycken? Det kostar 500 JS om dagen. Teamet borde göra en notis när man köper hästarna "den här hästen kostar ***SC men en daglig kostnad på 50 JS följer med" eller något liknande. Jag tycker det är dåligt att ju fler hästar man har, desto mer får man betala. Man har redan betalat en astronomisk summa för hästarna själva. Sen kommer vi också tillbaka till punkt ett, tiden. Det tar tid att få ihop 500 JS varenda dag. Och sen ska man sköta om hästarna också, vilket tar ännu mer tid.
 
Och sen, när man har ridit hästen ett tag, kräver den skötsel igen.
Jag har inget emot att rykta, kratsa hovarna och ge vatten, men att ge mat... Nae. Jag tänker inte slösa 50 JS till bara för att min pixelhäst ska springa ett lopp snabbare. Fast jag känner mig ganska taskig när ikonen blir illröd xP
Vad jag brukar göra, för att spara på lite pengar (och slippa känna mig taskig), är att sköta hästarna sist av allt på dagen, innan jag ska logga ut. Om man inte har gjort den dagliga skötseln så blir inte behoven röda, jag slipper slösa pengar och framför allt så behöver jag inte känna mig taskig!
 
Såå, det är en liten diss på denna funktion. Men av någon konstig anledning tycker jag om den ändå, det känns liksom rätt att släpa sig till hemstallet och sköta om hästarna varenda dag ;)
 
Hur kommer det sig att jag alltid är så himla negativ när jag skriver Åsikt, måste skriva om någon funktion jag tycker om... Caféfunktionen nästa! 8D
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo