Speltips igen ~ Mabinogi

 
Mabinogi är ett anime-stailat MMORPG med härlig känsla. Spelet kan väl beskrivas som "sandbox game" där det finns sååååå mycket att göra. Man behöver inte ens köra det normala RPG:t där man skuttar runt och kör PvE, utan man kan istället levla genom att bara göra part-time jobs där man till exempel skaffar ull från får. Det finns så himla mycket roligt att göra så jag kan inte ens börja gå igenom alltihopa! Men det som är awesome är variationen! Man har aldrig en tråkig stund :3
 
 
Det finns några detaljer som enligt mig gör spelet extra bra. För det första, det finns både klocka och väder. Båda dessa gör spelet mer levande, skulle ju vara tråkigt med bara sol hela tiden! Dessutom så får man part-time jobs i ett ställe bara en viss tid, så man får alltid passa klockan, vilket jag tycker är roligt :3
För det andra älskar jag hur interaktivt allt är. För att få ull måste man inte bara gå och plocka upp det från marken, nej, man måste först skaffa en viss kniv och sen få och skaffa ullet själv från fåren. Dessutom får man inte ullet om fåret bestämmer sig för att röra sig mitt i ditt arbete. Och sen när man ska göra tråd från ullet, måste man först ha en skill som man lär sig av en butiksägare med en quest - till skillnad från t.ex. GW2 där man bara trycker på en knapp för att lära sig att göra kläder.
Och en till grej, man får en liten plätt med land också, där man plantera en massa grejer och bygga ett hus och allt! :3 Dock så är det tråkigt att de flesta dekorationerna behöver betalas med riktiga pengar.
Finns jättemycket mer som jag älskar, men det är sjukt svårt att beskriva allt, så jag får lämna det här XD
 
 
Lite klagerier måste man också ha. Det som stör mig allra mest är att GUBBARNA KAN JU INTE HOPPA!!! Att kunna hoppa är något som är absolut basic i RPG och det måååste finnas för mig! SSO har ju inte det heller, men man kan iallafall hoppa med hästarna, något man inte kan göra i Mabinogi.
En till grej är att spelet är otroligt svårt att förstå i början (eller kanske är det bara jag som är lite efter). Jag fick spela i ca 3 timmar för att förstå det halvbra, och nu när jag har spelat ganska mycket har jag fortfarande knappt lämnat Tir Chonaill, där man börjar spelet (om man väljer att vara människa). Det som är mest komplicerat är när man har precis klarat av tutorial och ska börja göra något vettigt - man fattar inte alls vad. Det slutade med att jag gjorde en part-time job på morgonen och cirklade planlöst runt ända tills nästa morgon.
En sista grej är att gubbarna är förfärligt långsamma. Man spenderar alldeles för mycket tid på att springa från en plats till en annan. Menmen, man får en häst en bit in i spelet, som är härligt snabb (man kan bara ha den i typ 90 minuter per dag, men man behöver inte den hela tiden)!
 
 
Rekommenderar Mabinogi starkt till den som letar efter ett "annorlunda" spel med mycket variation! Spelet är defenitivt värd tiden som det tar att lära sig den :3
Ladda ner spelet HÄR!
P.S. Jag heter Leneore i spelet, adda mig mer än gärna om du lyckas förstå hur man lägger till vänner (det har inte jag gjort)
 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo