Kändisskap

Ja, jag tänkte också skriva ett helt osammanhängade inlägg på detta. Jag har mest bara slängt in mina tankar så de ligger huller om buller, har verkligen inte bemästrat konsten att skriva sammanhängande...
 
Glöm inte att kolla in på Myra Riverfalls blogg! Hon har skrivit ett sjukt bra inlägg om detta, länk direkt till inlägget hittar ni HÄR! Heja Myra, superbra inlägg där :D
 
OBS! Det här är endast MIN personliga åsikt, du behöver inte hålla med om en enda grej.
 
Finns det kända? 
Det finns ofta kända. Där det finns större grupper med människor (som i SSO), finns det alltid de som har gjort nåt för att bli mer gillade än andra - inte så att andra blir mindre gillade, utan bara att en person får en 'statusboost'. 
 
Igenkänd eller känd?
Ja, är man igenkänd eller känd?
Här är (OBS) MINA definitioner av orden:
Igenkänd (past participle av verbet att känna igen - det här googlade jag faktiskt): När man ser en person som verkar bekant, som man känner igen - med andra ord blir personen som jag ser igenkänd av mig.
Känd: När en person har många som gillar en och följer vad man gör (i bloggar, youtubekanaler eller liknande), och dessutom har hon/han många som vet vem hon/han är.
 
Det finns personer i SSO som har populära bloggar och youtube-kanaler och klubbar etc, och många säger "nej de är inte kända, de är igenkända". Jag håller halvt med om detta. Visst är de igenkända, men de är kända också. 
För igenkända är typ alla av oss (om man ska följa min definition). Hur många har inte sett mig rida förbi på SSO och tänkt, henne har jag sett förut? Men detta ger inte mig samma status som de med de stora bloggarna.
Dåligt exempel:
 
Jag har blivit igenkänd av hundra personer, men det är bara en av dem som gillar mig eller vet vem jag är.
En stor bloggare har också blivit igenkänd av hundra personer, men det är 75 personer som gillar henne/honom eller vet vem hon/han är.
Vi har alltså blivit igenkända lika mycket, men vi har ändå inte lika mycket status (förlåt för att jag spammar med ordet status men kommer inte på något bättre ord för att beskriva detta).
 
Ska avsluta det här med igenkänd eller känd med att säga att enligt MIN åsikt så är de stora bloggarna, youtubeisterna (elr nåt) etc. kända. Många gillar dem och supermånga vet vem de är.
 
Kom-inte-på-en-bra-titel-men-något-om-hur-vi-ska-reagera-på-kändisskap
Den här frasen "De är inte kända, de är igenkända" - jag måste säga att den stör mig något. Det känns som folk försöker skjuta ifrån sig sanningen. Nej, det finns inga kända. Nej, inte här på SSO. Folk går runt och låtsas som allt är perfekt likvärdigt och det är tabu att säga att någon är känd, om man gör det tystas man snabbt ner med folk som ropar "NEJNEJ inga kända bara igenkända!". Som om den här perfekta bubblan skulle spricka då.
Förlåt, det där lät taskigt, men det är typ så jag känner.
Jag tycker att vi ska bara ta och se det som det är. Det finns kända. Det är omöjligt att undvika det. Även om det inte skulle finnas bloggar eller youtube så skulle ändå någon bli mer - hur ska man säga det här - omvetad :p via till exempel global (vad jag menar är att det skulle finnas en person som mer människor vet om - eller vet vem hon/han är). 
Men ja, jag tycker verkligen att vi ska se sanningen i vitögat och inte bara gömma den och låtsas som den inte finns.
 
 
Tack till er alla som läste, ni får en pixelkaka för besväret! En pixeltårta till dem som förstår något 8D
P.S. Jag försöker inte peka ut någon i detta inlägg - ber om ursäkt i förskott om någon känner sig utpekad, jag menar ingen speciell när jag säger 'en person' eller liknande.





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo